Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Χρόνια πολλά για τη θρησκευτική και εθνική μας εορτή σήμερα, 25η Μαρτίου του 2019! Το Σχολικό Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας τιμά τον Ρήγα Φεραίο, στο πλαίσιο των 220 χρόνων από τη θανάτωσή του!
Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου εορτάστηκε στο σχολείο μας με λαμπρότητα, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης παρουσίασαν το θεατρικό "Οι μορφές του 1821 σε ονειροφαντασιά", σε κείμενο της φιλολόγου Κ. Φερεσίδη, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, με παραδοσιακές φορεσιές!...
Μέσα από το θεατρικό, παρουσιάστηκε η ομιλία του Φ. Κακριδή για το Κρυφό Σχολειό και αναβίωσαν οι μορφές του 1821, ο Ρήγας Φεραίος, ο Θ. Κολοκοτρώνης, ο Γ. Παπαφλέσσας, ο Ι. Μακρυγιάννης, η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους, οι Μεσολογγίτισσες, οι Σουλιώτισσες, ο Δ. Σολωμός, ο Ν. Μάντζαρος... Στην οργάνωση και σύνολη επιμέλεια της γιορτής συνεργάστηκαν οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου Κωνστάντζα Α., Τζωρτζίνα Κ. και Μαρία Γ., μαζί με την εκπαιδευτικό κ. Κ. Φερεσίδη, καθώς και τους εκπαιδευτικούς κ. Α. Μανιάτη και κ. Ι. Παπαϊωάννου, όσον αφορά τους παραδοσιακούς χορούς. Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων/Κηδεμόνων για την ενοικίαση των παραδοσιακών φορεσιών!
Στιγμιότυπα από τον εορτασμό στο 1ο ΓΕΛ Βούλας, το 2019


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου